...

Sosyoloji Bölümü

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hasan Yavuzer “Küresel Tehditlere Karşı Aile” Konulu Çalıştaya Katıldı
29/11/2023

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hasan Yavuzer “Küresel Tehditlere Karşı Aile” Konulu Çalıştaya Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yavuzer İstanbul Aile Vakfı, Medeniyet Üniversitesi ve Büyük Aile Platformu tarafından İstanbul Medeniyet Üniversitesi-Kuzey Kampüsü’nde düzenlenen “Küresel Tehditlere Karşı Aile” konulu çalıştaya davetli konuşmacı olarak katıldı. 

Ailenin söylem, bilinç ve kurum olarak küresel tehditler karşısında yaşadığı sorunları, değişimleri ve çözüm önerilerini tartışmayı; bu konuda karar yapıcıları harekete teşvik etmeye yönelik ihtiyaç duyulan bilgi ve fikirlerin üretimine katkı sağlamayı amaçlayan toplantının açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Turgay Şirin ve İstanbul Aile Vakfı Başkanı Ali Rıza Arslan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

“Küresel Tehditler Karşısında Aile” Meselesi Farklı Açılardan Ele Alındı

NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Yavuzer’in de davetli konuşmacı olarak katıldığı ve 3 oturumda gerçekleştirilen çalıştaya, farklı üniversitelerden akademisyenler, yazarlar, iş, sanat ve spor camiası ile sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda katılımcının iştirak etti.

“Küresel Tehditler Karşısında Aile” meselesinin farklı açılardan ele alındığı çalıştayın çocuk ve genç, evlilik müessesesi, toplumsal yapı ve demografi gibi konular üzerine yapılan komisyon toplantılarına araştırmacılar, akademisyenler, yazarlar, sanatçılar, medya mensupları, eğitimciler, iş insanları, sporcular, hukukçular ve aile meselesine gönül vermiş olan şahsiyetler katkı sağladı.