...

Sosyoloji Bölümü

Doç. Dr. Hasan Yavuzer Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumunda Konuştu
06/11/2017

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin ev sahipliğnde 2-3 Kasım 2017 tarihlerinde Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü isimli sempozyum düzenlendi. Düzenleme komitesinde de görevli olan Bölüm başkanımız Doç. Dr. Hasan Yavuzer Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü başlıklı bir bildiri sundu.

Bağımlılık ve uyuşturucu konusunda bilgi veren YAVUZER, ülkemiz ve dünya genelindeki uyuşturucu kullanımındaki artışa dikkat çekti.

Yazılı, sözlü, görsel ve sanal ya da sosyal medya olarak ta isimlendirilen medyanın haber verme, bilgilendirme, etkileme ve yönlendirmedeki gücünü örnekleriyle dile getirdi. Sosyal medyanın kullanıcılarının daha ziyade gençler olduğuna dikkat çekerek, genç nüfusumuzun yoğunluğundan bahsetti. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullananların büyk oranda gençlerden oluştuğunu örnekleriyle dile getirerek, geleceğimizin teminatı gençlere sahip çıkılması üzerinde durdu.  Daha önceden torbacı denen sokak satıcılıarının etkin olduğu uyuşturucu temininde yeni gelişmeler yaşandığını,  günümüzde sanal ya da sosyal medyada da  uyuşturucu alım-satımı ve temininin mümkün hale geldiğini belirterek anne ve babalar başta olmak üzere  tüm yetkililerin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kamuoyu ve farkındalık oluşturmada medyanın gücüne de  değinen YAVUZER, madde bağımlısı ve uyuşturucu bataklığına saplananların büyük çoğunluğunda maneviyat boşluğu bulunduğunu dile getirdi. Bu boşluğu doldurmak için medyanın aile, eğitim ve din konusuna daha fazla yer vermesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Madde bağımlılığı ve uyşturucunun çağımızın vebası olduğuna dikkat çeken YAVUZER, bunlarla mücadelenin de topyekün olması gerektiğini vurguladı.