...

Sosyoloji Bölümü

Çift Anadal ve Yan Dal Programı

Çift Anadal Programı (ÇAP), lisans öğrencilerine iki farklı lisans dalından mezun olma şansı sunmaktadır. Öğrenciler ÇAP ile bir anadal diploma programı ve ikinci bir anadal diploma programının her ikisinden de diploma alma olanağına sahip olmaktadırlar.

Yandal programı, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) alabilmelerini sağlayan programdır.

Şartları taşıyan öğrencilerden belirlenen kontenjana girebilecek Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) en yüksek olan öğrenciler kontenjan durumuna göre Psikoloji Bölümünde Çift Anadal (ÇAP) ve Yandal yapabileceklerdir.

Çift Anadal Programı (ÇAP) koşullarına buradan ulaşabilrsiniz.

Yandal Programı koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.