...

Sosyoloji Bölümü

Ders Kayıtları ve Pedagojik Formasyon Sertifikası Programı ile İlgili Önemli Duyuru
11/09/2022

2022-2023 Güz Döneminden itibaren geçerli olmak üzere bölümümüz Öğretim Planında bazı değişiklikler yapılmıştır. Söz konusu değişiklik çerçevesinde bölümümüz müfredatında yer alan seçmeli ve zorunlu dersler yeniden belirlenmiştir.

Pedagojik Formasyon Sertifikası almak isteyen öğrencilerin mezun olmadan tamamlaması gereken “en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji ve 8 kredi Mantık” dersi bölümümüz öğretim planında daha önceden zorunlu dersler arasında yer almaktaydı. Ancak 2022-2023 Güz dönemiyle birlikte bu dersler “seçmeli dersler” statüsüne alınmış bulunmaktadır. Dolayısıyla mezuniyet sonrası Pedagojik Formasyon Sertifikası Programına başvurmak isteyen öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca “en az 16 kredi Felsefe, 16 kredi Psikoloji ve 8 kredi Mantık” dersi almaları gerektiğinden söz konusu kredileri ilgili derslerin açıldığı dönemlerde alarak tamamlamaları ve bunun takibini bizzat kendilerinin yapması gerekmektedir.

Mezuniyet sonrası Pedagojik Formasyon Sertifikası Programına başvurmak istemeyen öğrencilerin ise bu dersleri almaları zorunlu değildir. Bu öğrenciler dilerlerse bu dersleri seçmeli ders olarak alabilirler. 2022-2023 Güz döneminden başlamak üzere öğrencilerimiz öğretim planında belirtilen “zorunlu dersler” dışında kalan “seçmeli dersler” arasından istediklerini seçebilirler.

Birinci sınıfta tüm dersler zorunlu olduğundan bu duyuru sadece 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerini ilgilendirmektedir. Birinci sınıf öğrencilerinin sistemde görünen tüm dersleri almaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve sorularınız için bölüm asistanları ve akademik danışmanlarınızla görüşebilirsiniz.

 

Dr. Öğr. Ü. Neval KARANFİL

Bölüm Başkanı