...

Sosyoloji Bölümü

"Sinema ve Toplum Söyleşileri - 2" Etkinliği Gerçekleştirildi
10/01/2024

29.12.2023 tarihinde 14.00-16.30 saatleri arasında Sosyoloji Bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Hulusi YILMAZ’ın öncülüğünde “Gençlik Sosyolojisi” Dersi kapsamında, Sosyoloji Topluluğu’nun organizasyonuyla “Sinema ve Toplum Söyleşileri-2” isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun üstlendiği “İftarlık Gazoz” isimli film izlenerek değerlendirildi. Dr. Öğr. Üyesi Hulusi YILMAZ, yönetmenin biyografik nitelikleri ile filmin konusu arasında olası bağlantıları yorumlayarak, kuşak sosyolojisi, gençliğin politikleşmesi, sosyalleşme süreci gibi başlıklar altında filmi ayrıntılı olarak analiz etti. Film gösteriminin ardından Dr. Öğr. Üyesi Hulusi YILMAZ’ın moderatörlüğünde, Sosyoloji bölümü öğrencileri, film ile ilgili değerlendirmeler yaptılar.

Sosyoloji bölümü öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının yoğun katılıma sahne olan etkinlik sonunda Sosyoloji Topluluğu Başkanı Tutku MERCAN topluluğun işleyişi ile ilgili bilgiler vererek topluluk çalışmaları ile ilgili geribildirimler aldı.